Innovatie

Gezond beweeggedrag

Daarbuiten ontwikkelt producten, informatiemateriaal en diensten ter stimulatie en motivatie van gezond beweeggedrag. Alles wat we doen gaat uit van onze pijlers Plezier, Kennis en Omgeving. 

BINK – Buiten spelen en bewegen voor kinderen met een chronische aandoening

Sporten en voldoende bewegen help kinderen bij een gezonde fysieke, sociale en mentale ontwikkeling. Dit geldt dus ook voor kinderen met een chronische aandoening. Zeker als zij op het reguliere basisonderwijs zitten en daarbij mee moeten en willen doen met activiteiten die gezonde leeftijdsgenoten ook doen. Toch is het voor hen soms lastiger om mee te doen met de gewone sporten en is het speciale sportaanbod vaak niet passend. BINK is voor hen de oplossing.

BINK is een stoer buitenspeel- en beweegprogramma welke aansluit bij de mogelijkheden van het kind en wordt begeleid door fysiotherapeuten van USC fysiotherapie en sport- en spelinstructeurs van Sport4kidz. Belangrijke programma ingrediënten zijn: plezier in bewegen, overwinnen van beweegangst, stimuleren van actief beweeggedrag, zelfvertrouwen en samenwerken.

Bij BINK wordt gebruik gemaakt van Beweegwijs zodat kinderen gestructureerd en stap voor stap leren welke speel- en beweegmogelijkheden er zijn als je een aandoening hebt.Er wordt in dit project nauw samengewerkt met de gemeente Amsterdam en de kindergeneeskunde afdeling van Amsterdam UMC (locaties AMC & VUmc) en Revalidatiecentrum Reade.

Kinderen kunnen zichzelf aanmelden via de website www.binkbuiten.nl.

Heeft u een vraag of idee?

Ziet u een situatie of probleem met betrekking tot bewegen bij kinderen waar nog geen goede oplossing voor is? Heeft u zelf een idee over stimuleren van bewegen maar weet u niet hoe dit verder te ontwikkelen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.